В Общинска избирателна комисия-Петрич е постъпил сигнал, в който се твърди,

...
В Общинска избирателна комисия-Петрич е постъпил сигнал, в който се твърди,
Коментари Харесай

Отстраниха председател на СИК в Петрич, оказала се съпруга на единия от кандидатите за кмет

В Общинска изборна комисия-Петрич е постъпил сигнал, в който се твърди, че е налице несъответственост по смисъла на чл.96, по отношение на чл.66, ал.1, т.1 от ИК във връзка с ръководителя на СИК №013300027 - Драгомира Методиева Руйкова, за която се показва, че е съпруга на претендент за кмет на община Петрич Стоян Руйков.

ОИК е направил информация в Групово дело " ГРАО " към Община Петрич, от където получи Удостоверение за фамилно състояние брачна половинка и деца с изх.№388/05.11.2023г. от което е видно, че Драгомира Методиева Руйкова е брачна половинка на Стоян Николов Руйков.

Стоян Николов Руйков е регистриран като кандидат за кмет на Община Петрич и позволен до присъединяване във втори тур на изборите. 

Комисията е установила, че е налице несъответственост по смисъла на чл.66, ал.1, т1., по отношение на чл.96 от ИК заради което на съображение чл.87, ал.1, т.6 по отношение на чл.51, ал.2, т.5 от ИК, ОИК, заради което е взела решение да приключи пълномощията и да освободи Драгомира Методиева Руйкова като член на СИК №013300027, заради несъответственост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР